Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν την Σοφία Σακοράφα

Προπηλακισμός στα όρια του ξυλοδαρμού

Προπηλακισμό στα όρια του ξυλοδαρμού της βουλεύτριας του ΜεΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα από αστυνομικούς κατήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Ο βουλευτής σε παρέμβασή του κατήγγειλε ότι «η κυρία Σοφία Σακοράφα πριν λίγο προπηλακίστηκε άγρια στα όρια του ξυλοδαρμού από όργανα των ΜΑΤ».

Στη συνέχεια η βουλευτής του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα είπε ότι η κυρία Σακοράφα προσπάθησε να υπερασπιστεί συλληφθέντες με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Έπεσαν πάνω της με τις ασπίδες και δεν θέλω να σκεφτώ πως φέρονται στα παιδιά που διαδηλώνουν» είπε η βουλεύτρια. Στην ερώτηση του αντιπροέδρου της Ολομέλειας Κωνσταντίνου Αβδελά αν είναι καλά στην υγεία της η βουλευτής, ο κ. Γρηγοριάδης απάντησε πως«είναι ταραγμένη».

Λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης έως ότου έρθει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για εξηγήσεις.

«Ακούσαμε μια καταγγελία και περιμένουμε από όλους να εκφράσουν όχι μόνο συμπαράσταση αλλά και αποτροπιασμό. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις αναίτιες προσαγωγές αλλά και στις φωτογραφίες που δείχνουν μέλη της ομάδας δράσης της ΕΛΑΣ να πέφτουν με την μηχανή τους πάνω σε διαδηλωτή. Πρόκειται για νέα περίπτωση Τζόρτζ Φλόιντ. Να έρθει εδώ ο υπουργός να δώσει εξηγήσεις. Τρομοκρατούν την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

ΜέΡΑ25: Χτύπημα στη Δημοκρατία

«Επίθεση δέχθηκε πριν από λίγο έξω από την ΓΑΔΑ η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη όταν παρενέβη σε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν “λύσει τα χέρια” στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.

“Συγχαρητήρια” κ. Μητσοτάκη, είστε και επισήμως ένα κράμα Όρμπαν, Τραμπ και Ερντογάν.

Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί